Så var det äntligen dags att återigen besöka SAP Insider CRM. I år sammanslaget med SCM och hela eventet förlagt till Casinot Mirage centralt lokaliserat mitt på the Strip. Som så många andra av komplexen i Vegas så börjar Mirage kännas lite luggslitet men ändå har allt man behöver för en lyckad konferens. En generöst tilltagen Exhibition Hall med många intressanta utställare och goda möjligheter till lite tu-man-hands-möten med olika experter från SAP.

Med tanke på de nyheter som omgärdat just CXM-området under början på 2015 så tyckte jag det var extra intressant att få tillgång till produktansvariga och kommersiellt ansvariga för ”Customer Engagement & Commerce”-sviten, bättre känd som CEC. SAP Insider är ju kända för att lyckas få dit de riktigt tunga namnen inom SAP, och inte minst då från SAP Labs i Palo Alto där mycket av framtiden inom just CXM formas.

Key Noten levererades som vanligt av Volker Hildebrand, men denna gång anslöt även Jamie Anderson på scen. De av er som lyssnat på Jamie vid något tillfälle vet att han är en otroligt inspirerande och energisk talare, och han gjorde ingen besviken denna gång heller. Inga direkta nyhetsbomber från podiet, och det vore väl konstigt med tanke på vad som briserat kring S/4 HANA och hybris Marketing i närtid. Det handlade mer om att fortsätta trumma in budskapet om SAP som den enda plattform värd namnet att hjälpa kunderna in i den digitala eran.

Key Note
Volker och Jamie på scenen under CRM Key Note
Utöver Key Notes så består detta event av väldigt många olika så kallade session-spår som försöker plocka upp intressanta teman, kundcase och roadmaps mm. I tillägg så finns det ett antal paneldebatter, och jag lyssnade på ett par av dem, men jag får alltid en känsla av lite för välregisserade frågor-svar och den information som kommer fram tenderar vara på en väldigt hög nivå och inte minst väldigt luddig.

Då är breakout-sessionerna desto bättre, och utan att gå igenom alla jag kommer närvara på i detalj så kommer jag under de följande dagarna lyfta fram de sessioner som jag tycker hade mest att ge.