Överlag en väldigt bra inledning på eventet, och nu har vi lämnat de mer övergripande presentationerna och lyfter lite mer på huven för att se vad som försiggår därunder inom olika områden inom CEC.

Givetvis finns det vissa begränsningar i vad man hinner täcka in på ett sådant här pass, men de flesta föreläsarna gör ett bra jobb med att förmedla stora mängder information till en vetgirig publik. Jag kommer inte ”recensera” samtliga pass jag var på utan väljer att lyfta fram några sessioner som jag tyckte gav det där lilla extra.

En sådan föreläsning anfördes av Jack Nehmer från SAP som gick igenom vad som ligger på radarn inom Cloud 4 Customer under 2015. Mycket fokus ligger på ett av kärnvärdena hos SAP sedan tidigare, industrilösningar. Detta tillsammans med predictive analytics och customer insight som drivande för att ta många processer till nästa nivå beskrevs på ett bra sätt. Kompletterar man sedan denna palett med Mobile UX och Omnikanals-tänket så har man snart en heltäckande bild över hur SAP tänker sig flytta fram positionerna i rask takt kvartalsvis framöver. Den amerikanska delen av publiken föreföll väldigt intresserade av Groupware-frågor och främst då när integrationen med Google Mail kommer finnas på plats. Känner igen frågeställningen från våra svenska kunder, men inte alls med samma höga prioritet som det gavs uttryck för på den här sidan Atlanten.

 

BONA

 

En av höjdpunkterna för många kunder på SAP Insider är att få ta del av erfarenheter gjorda av andra företag som kanske varit tidig ute med nya lösningar från SAP. Jag valde att lyssna på Richard Goering från BONA och hans redogörelse för deras ”Cloud 4 Customer”-projekt. Att jag valde just Bona, beror på att det är roligt att höra om erfarenheter från just Svenska företag. För de som inte känner till Bona så är det ett Malmö-baserat företag som är ledande inom underhåll och ytbehandling av trägolv, och de är till exempel leverantör av ytfinishen inom amerikanska basketligan NBA. Ett mycket bra anförande som kommer repeteras under Sapphire för de av er som eventuellt har planer på att närvara nu i maj i Orlando.

Så jag är fortsatt väldigt nöjd med SAP Insider så här efter dag nummer två. Nu ut i den ljumma Vegas-natten!