Så var det över för denna gång. I stort sett event som levde upp till förväntningarna, och som alltid så är de väldigt väl arrangerade, men så har man ju också hållit på 10 år med detta nu.

Finns det då ingenting att klaga på?

Det hade varit roligt med lite mer ”nyheter” på eventet, men med tanke på de rätt stora nyhetssläpp som gjorts i närtid kring S/4 HANA på FKOM och i NYC samt hybris i München så fanns det nog inte så mycket mer att ta till.

Även om fokus ligger väldigt mycket på det nya som kommer och vägen framåt med Cloud 4 Customer och hybris-lösningarna så var det riktigt intressant att ta del av John Burtons tankar kring var CRM OnPrem är på väg. Det är nog många kunder som drar en lättnadens suck när de hör SAPs utfästelser om support fram till 2025 och det faktum att det kommer ske fortsatta investeringar även i denna lösning, jnte minst då genom Customer Connection-programmet. Vet du inte vad det är för något surfa in på http://www.sap.com/services-support/support/plans/info/solution-enhancement/index.html för en snabb FAQ.

Personligen gillade jag eventet bättre när det gick i Orlando, FL än just här i Las Vegas, NV, men det är nog mest personligt tycke och smak. Ett minus är att Vegas inte ligger så speciellt bra till ur ett reseperspektiv med tanke på att man åker på 16-18 timmar dörr till dörr för att ta sig hit. På plussidan så befinner man sig inom ett rimligt avstånd att utforska lite underbara nationalparker om man kan stanna några extra dagar. Oavsett var SAP Insider hålls framöver så kommer jag försöka närvara emellanåt just för att få den där inspirationskicken som man får när man lyssnar på och pratar med intressanta och duktiga människor.

IMG_5605