SAP presenterade återigen ett bra första kvartal. Totalt växte bolagets intäkter med 22 procent från 3,7 till 4,5 miljarder EUR, vilket motsvarar ca 40 miljarder SEK. De viktigaste bakomliggande komponenterna är intäkter kopplade till molntjänster och minnesdabasen HANA. Kundstocken för den senare överstiger nu 6400, vilket är en fördubbling de senaste 12 månaderna. Såväl Cloud som Business Network-segmenten växer så det knakar.

”We are pleased to report triple-digit growth in both cloud and our business network segment which started on a high note” sade Bill McDermott, SAPs CEO.

Den så kritiska lanseringen av S/4 HANA har också fått en bra start med drygt 370 kunder, och den första Svenska kunden är också signad, vilket är jätteroligt för alla oss som tror mycket på den ”nya ERP”-lösningen.