Men hur tar man sig till S/4 HANA, om man redan har ett ECC 6.0 system?

I tidigare blogg  beskriver jag perspektiven i färdplanen.

Roadmap

 

Först delen är att skapa sig en bra bild av sitt nuvarande ECC system. Detta gör du med hjälp av Solution Manager.

Soluiton Manager har många processer som kan hjälpa IT att göra saker effektivt. Det område som ger en minskad risk och snabbare implementering av S/4 HANA är Custom Code Management. Värdet med denna funktionalitet är att den kan identifiera vilken egenutveckling som du använder. Men framförallt inte använder.

Att veta vad man inte använder för z-kod innebär att man kan ta bort denna kod och därmed minska tiden det tar att migrera sitt ECC system till ERP on HANA.

Custom Code Management analysen bygger på vad som används av verkligt användande i det produktiva systemet. Solution Managers agent på det produktiva systemet finner vad som dom olika användarna använder och matchar det mot vilka egenutvecklade objekt som finns. Analysens längd avgör kvaliteten. Rekomendationen är att göra denna loggning under 14 månader. Men en kortare tid är också möjlig med hjälp av simulering av användande i test systemet.

 

Nu så har vi tagit ett steg längre i vår Roadmap mot S/4 HANA.

Roadmap CCM

 

Vill du få mer detaljer kring Custom Code Management så får du gärna kontakta mig.