Är väl knappast ensam om att nu försöka lägga det mesta av jobbet bakom mig, och fokusera på att vara ledig med familjen och bara ladda batterierna i största allmänhet. Trots det så kan jag inte hjälpa att fundera lite på allt som föll på plats under första halvan av 2015. Det nya SAP tog plötsligt en väldigt konkret form framför våra ögon och aldrig tidigare har känslan av ”make or break” varit så tydlig.

Ligger nu i hängmattan på landet och filosoferar lite kring hur sensommaren och hösten kommer se ut. Det finns fortfarande ett fönster där du som konsult kan vara hyffsat tidigt ute att ta till dig ”det nya SAP”, men det är ett fönster som är på väg att stängas. Vi har redan sett de första S/4 HANA-kontrakten signas i Sverige och det finns kunder som står och knackar på dörren nu när hybris Marketing Platform tagit en allt tydligare form. Får en känsla av att de flesta inom branschen har greppat vikten av att vara en del av denna transformation från dag ett, men det finns alltid de som hittar ursäkter för att skjuta på saker och vänta in i det sista, vilket i värsta fall leder till att tåget har gått när det väl bestämmer sig för att följa med på resan. Min reflektion under detta år är att tågen gör väldigt korta och effektiva stopp på varje station så min enkla uppmaning är att när du kommer tillbaka till jobbet utvilad och solbränd så glöm inte bort att se till att uppdatera dig på vad som skett under sommaren. Vi har ju lite olika semesterperioder i Europa så det finns alltid någonting som händer någonstans som det är värt att uppdatera sig kring.

En av de mest tankeväckande artiklarna som jag ofta återkommit till under sommaren när jag legat och filosoferat är denna. Har du inte redan läst den och funderat på vad konsekvenserna blir för dig som individ om forskarna är inne på rätt spår, gör det!