Känner ni precis som jag att ni allt oftare kommer i kontakt med intelligenta digitala lösningar för tidigare analoga processer? Den digitala revolutionen pågår omkring oss hela tiden, men egentligen tycker jag det är fel att omnämna det som en revolution, för i min värld handlar det om gradvisa anpassningar till en digital värld där unga hungriga företag ger mig pusselbit efter pusselbit som gör min vardag lite enklare. Det är lite som den där paddan som inte kan registrera små temperaturförändringar och därför till sist blir levande kokt.

Alla som någon gång nyttjat Uber istället för en mer traditionell taxi vet att den digitala upplevelsen är fantastisk med ett helintegrerat flöde där personliga preferenser, realtidsuppdateringar och ”ratings n reviews” hänger ihop på ett synnerligen begåvat sätt. Att de nu dessutom erbjuder PayPal gör inte saken sämre. Frågan är om jag någonsin kommer gå tillbaka till vanlig taxi igen?

I början på sommaren så var jag på Sveriges största musikfestival BRÅVALLA, och nu var det några år sedan jag tillhörde festivalgenerationen men jag tyckte det fanns ett par väldigt smarta digitala tillämpningar som gav ett klart och tydligt mervärde. För det första så fanns det givetvis en App som innehöll i stort sett varenda FAQ som någon skulle kunna tänkas komma på. Kartor, spelscheman, artistinformation och Spotify-listor samt hashtag-koppling till instagram är väl inga konstigheter men väldigt behändigt. Det jag gillade skarpt var push-notiserna 15 minuter innan varje spelning som jag markerat i spelschemat, så trots att man sitter och gaggar med några kompisar så får man en liten notis i telefonen eller sin smarta klocka att nu är det dags att masa sig till scenen. Suveränt! För att kunna handla allting från Öl och mat till Band T-shirts så utnyttjades ett litet chip som satt på själva festivalarmbandet. Inga direkta köer till laddningsstationer för insättningar eller uttag av överblivna pengar, och nästa år har de säkert fått till ett helintegrerat flöde där alla transaktioner sköts på nätet.

Sedan finns det givetvis en del hack i den digitala processen när man envisas med att jobba med utskrifter av e-biljetter, men detta kommer vi se en lösning på inom väldigt kort är jag övertygad om.

Sammantaget så sker det många små tekniska framsteg inom snart alla områden som gör tillvaron så mycket enklare, fast det är klart att glömmer man mobilen hemma en dag så är man helt rökt!

Nu skall jag dock lägga det mesta av digitala bekvämligheter bakom mig och ta in den analoga svenska sommaren. Det har hänt så mycket under det första halvåret av 2015 att behovet av att ta soffliggandet till nya nivåer är högst påtagligt. Så fån min sida kommer det bli lite sparsmakat med inlägg här de kommande veckorna, men i slutet av augusti är det full fart igen!