image

Det är nästan otroligt hur snabbt vi väljer att hoppa vidare från buzzword till buzzword i vår industri. Mobilitet och Kundupplevelse är nu omoderna ord att slänga sig med. Vill man haka på analytikerna så handlar allt om den digitala ekonomin, eller för att vara mer korrekt Digital Business som i Gartners tappning handlar om att koppla samman processer, människor och “Things” i sin affärsverksamhet. IoT har fått en betydligt mer framskjuten placering på agendan och det har vi även sett tidigare hos SAP så annat var väl inte att vänta.

Vi som har brottats lite med “Sense of Urgency” inom såväl Acando som ute hos våra kunder får iallafall ett kraftigt medhåll från Gartner. Ett återkommande mantra från morgonens Key Note av Don Scheibenreif är

A small group of people using technology to disrupt industries

Han syftar till innovatörer som inte har något stort strukturellt bagage att ta hänsyn till, och utöver lite uttjatade exempel som Uber och Airbnb tar han upp framgångssagor som TaskRabbit och danska Dosesystem. Dessa människor kommer med lösningar som rubbar hela den grund som vissa industrier vilar på.

I många fall har de tagit de etablerade företagen på sängen och vad Don säger är att man är naiv om man tror att det inte kan hända för dig också.

Än så länge har det varit en mer generisk och lite övergripande touch på föredragen, men det kommer ändra sig under kvällen och morgondagen. Hoppas kunna rapportera från dessa sessioner lite senare i veckan.