Sedan mitten på 90-talet har vi jobbat med att automatisera våra verksamhetsprocesser med hjälp av SAP. Jobbet fortsätter men mer och mer så handlar det om att förvalta det vi har byggt. Verksamhetsprocesserna är motorvägarna i IT-lösningen. Dom måste bara funger och dom måste fungera bra. Gartner definierar dessa processer som System of records i deras pace-layered approach triangel.

Vikten av att ha bra verksamhetsprocesser består, men behovet av att vara innovativ har ökat och kommer att öka dramatiskt. Drivet från behovet av den digitala värdekedjan. Om du är osäker på vad digitalisering innebär för ditt bolag ta gärna en titt på vad mina kollegor gör inom Digitalisering .

Pace Layer Gartner

Vi har varit innovativa även innan digitaliseringen J. Men då var det framförallt inom segmentet ”System of Diffrentiation”, dvs egenutveckling som kompletterade våra verksamhetsprocesser. Men vi vet alla att detta har skapat ojämnheter i motorvägen. Som särskilt påverkat oss när vi behöver uppgradera våra SAP system. SAP:s egna svar på ”System of Diffrentiation” är deras 27st Industrilösningar som ligger ovan på SAP Business Suite och S/4 HANA.

 

Den sista delen i triangeln och enligt Gartner det viktigaste området är ”System of Innovation”. Dessa applikationer get ditt bolag möjligheter att köra ifrån konkurrenter.

 

SAP och Acandos svar på var vi bygger dessa innovativa lösningar är Hana Cloud Platform!

 

 

Acando kan idag erbjuda denna miljö, metod (Design Thinking) samt kompetens för att bygga nya innovativa applikationer baserat på Hana Cloud Platform. Kontakta mig/oss om du är intresserad av vad det kan innebära för dig.