Jag tänkte skriva om Digital Transformation, men har istället snöat in på visitkort i ljuset av att allting ändras i allt snabbare takt.

Finns det något mer förlegat än visitkort? Jag får ofta frågan om jag har något kort. Ett kort som sammanfattar hur man kan nå mig och vad jag egentligen jobbar med i form av en mer eller mindre obegriplig titel. Svaret är NEJ. Connecta hellre med mig på LinkedIn så får du veta mycket mer om vad jag gör, och skulle det sedan dyka upp ett behov av vidare kontakt så kan du få all uppgifterna den vägen också. Om du prompt vill ha mina uppgifter på stället när vi träffas så kan vi AirDroppa eller dela med oss av våra kontaktkort direkt i telefonen. Förr i tiden hade jag lite mer nytta av ditt visitkort då jag använde sådana som bokmärken, men idag läser jag det mesta på suftplattan. Dessutom hur är det nu med titeln på visitkortet egentligen?

Det måste vara få förunnat att kunna säga att de går till jobbet och gör precis det som är någon typ av allmängiltig tolkning av titeln som står tryckt på visitkortet. Jag gör det hur som helst inte. Med den snabba förändringstakten i omvärlden och nya krav och behov på oss som medarbetare så skulle man behöva nya visitkort hela tiden, såvida inte alla kunde enas om att det är ok att det står “gnetar på” som titel, för det passar nog in på mig de flesta dagarna under året.

Ursäkta denna utläggning / urspårning för tanken var egentligen att skriva om något som jag brinner allt mer för varje dag som går – Digital Transformation. Jag tycker det är så inspirerande att ta del av alla smarta idéer som är sprungna ur den allt snabbare digitala utvecklingen, och det är nästan så det börjar smärta lite innanför pannloben när man funderar på vart detta kan ta vägen i slutänden. För två år sedan drog MITs Andy McAfee en liknelse baserad på den indiske schack-uppfinnarens till synes modesta begäran om att belönas för sin uppfinning med riskorn som fördubblas i antal för varje schackruta. Resultatet blev ju en hög med riskorn ungefär i storlek med Mount Everest (eller 9,223,372,036,854,780,000 stycken för den som inte orkar räkna ut det) och det var någonstans där halvvägs på brädet som man insåg att den exponentiella tillväxten fick med sig resultat som man helt enkelt inte var kapabel att greppa. McAfee drog paralleller till den digitala utvecklingen och pekade på datorkraft som utvecklas exponentiellt (Moore’s Lag) samtidigt som de teknologiska skiftena kommer allt tätare. Hans slutsats var att vi passerade mitten på schackbrädet inom det digitala runt 2006, vilket gör det sannolikt att vi faktiskt inte har tillräckligt med insikt eller fantasi att förstå var vi kommer vara och vilka möjligheter som kommer ges inom en inte allt för avlägsen framtid. Det hela är sannerligen lite hissnande, men också helt galet spännande.

Digital Transformation – We haven’t seen anything yet

Andy McAfee

Om ni inte redan är sålda på konceptet Digital Transformation så finns det nu en fantastisk möjlighet att bli inspirerad till den låga kostnaden av er egen tid. OpenSAP som jag uppmanat er till att använda flera gånger tidigare har nyligen utökat sitt rena SAP-program till att även inkludera mer akademiskt inriktat material. Först ut är kursen Leadership in Digital Transformation under ledning av Prof Dr Helmut Krcmar från Technische Universität München. Riktigt bra material som väcker tankar och idéer. Missa inte detta! Minst lika spännande som Bron eller Walking Dead.

Jag betraktar mig själv fortfarande som rätt novis på området, men känner att ämnet triggar igång så mycket positiv energi att jag kommer sträva efter att få mer och mer insikt i hur vi skall ta oss an denna utveckling. Det som intresserar mig mest är inte tekniken, utan det värde som vi kan skapa med hjälp av den, och vem vet kanske lyckas jag ta mig så pass långt inom området och min egen förståelse att jag en dag kan jobba med det på heltid. Bara tanken gör att jag vacklar i mina inledande påståenden. Kanske kommer det en dag i framtiden då jag faktiskt vill ha en liten kartongbit som jag stolt kan visa upp för att beskriva vad jag pysslar med på jobbet. Detta som en analog motvikt mot ett arbetsliv vigt åt det digitala. Vad skulle jag då vilja ha för titel på mitt visitkort om fem år? Hmm, det skulle vara coolt att kunna titulera sig:

Digital Transformation Officer eller kanske till och med Digital Transformation Evangelist

Fast det kan ju bli lite högtravande och i Sverige är det ofta inte tillräckligt högt i tak för den typen av utsvävningar. Kanske bättre att nöja sig med något lite mer lågmält. Jag tror jag skall jobba för att förtjäna att kalla mig:

Business Card2

Om vi leker med tanken att den digitala utvecklingen kommer slunga oss in i helt nya förutsättningar i arbetslivet, vilken önsketitel har du om fem år oavsett om du väljer att trycka upp den på en bit kartong eller bara dela den digitalt?