Ibland kan det tyckas som att jag upprepar mig själv med en drucken papegojas envishet, men vissa budskap kräver en del nötande innan de fastnar hos mottagarna. Jag har i många år ifrågasatt den långsiktiga intjänandeförmågan i SAP-konsultbranschen om vi inte tar till oss innovationsagendan och försöker se bortom rena resurs- och projekttjänster på gamla plattformar och istället vågar satsa på att ligga i den absoluta framkanten. Kan låta lite svulstigt att prata om ett paradigmskifte, men om det inte är just det som händer inom vårt område då vet jag inte när man skall använda det ordet. Hela den digitala transformationen och den ”nya” molnekonomin gör att vi som ett kollektiv måste lyfta oss för att vara relevanta på marknaden även i framtiden.

Mot bakgrund av denna SENSE OF URGENCY så jobbar vi intensivt med att utmana oss själva att ta in så mycket av den tillgängliga informationen som möjligt, oberoende av om den finns på Partner Edge, OpenSAP eller på seminarier, summits och utbildningar. Det är en kraftsamling som kräver en hel del passion och faktiskt en hel del jobb från samtliga inblandade. Vår approach baseras mycket på att vägleda i djungeln av information och sedan är det upp till individen att agera utifrån sina egna behov. Det viktiga är att den kollektiva förmågan höjs ett rejält snäpp.

Oavsett vad en sådan här kraftsamling handlar om så finns det ett värde i att försöka samla ihop olika initiativ under ett sammanhållande paraply. Det var så tanken föddes om att hitta ett koncept som återspeglar vad kunskapslyftet handlar om och som bidrar till en teamkänsla och ett hälsosamt inslag av tävlingsanda, eller helt enkelt ACANDO SIMPLE RUNNERS CLUB.


Acando Simpla Runners orange 1

Inspirationen kom till lika delar från SAPs tagline Run Simple och Mikkeller Runners Club, och är ett försök att samla oss alla i en gemensam utmaning att lyfta kollektivets kunskapsnivå när det gäller HCI, HCP, CEC, S4 och en rad andra mer eller mindre bekanta akronymer.

Hur går det då? Jo en del är uppe på ultra-marathon-nivåer andra har precis börjat lunka sig framåt. Det fina i kråksången är att helheten är satt i rörelse, och det är precis just det som är det viktiga.