Igår körde vi ett seminarium på temat Simple Finance. Vän av ordning påpekar säkert att det inte finns något som heter så längre utan nu skall vi prata om SAP S/4HANA FINANCE som komponenten inom S/4HANA Enterprise Management heter. Eller skall vi kanske enas om att detta begrepp åtminstone är dagsnoteringen, för vad SAP hittar på imorgon finns det inga garantier för?

Hur som helst så handlade gårdagen om att förmedla en bild av den nya Finance-lösningen och vilken kundnytta den nya generationens affärssystem förväntas generera. Vi tittade även på alternativen kring Roadmap, och hur man kommer igång med ett migreringsprojekt från dagens ERP Finance till S4.

Även om namnsättningen på SAPs produkter ibland kan te sig lite komplicerad så är det fortfarande samma förenklade lösning som spinner under huven, och ett av gårdagens mest uppskattade inslag var direktjämförelsen mellan traditionell ERP och det nya S4 HANA live i systemen så att man tydligt kunde se skillnaden mellan de båda lösningarna.

SFIN-Gbg2

Om ni vill vara säkra på att få en inbjudan till kommande inspirationsevent så anmäl gärna ert intresse nedan.