En av fördelarna med att vara verksam inom ett konsultbolag är att man kan vara sätt så säker på att vi normalt sett inte lever som vi lär. Vi är fantastiskt duktiga på att leverera idéer till kunder och sedan hjälpa dem genomföra stora och nödvändiga förändringar, men när vi sedan sänker blicken inser vi snabbt att skomakarens barn går barfota även i den här branschen. Digitalisering och Digital Transformation pratar vi om med de flesta av våra kunder, så givetvis har vi kommit en bra bit på väg internt eller? Jo men visst, vem försöker jag lura?

Att vi inte riktigt är där vi vill vara innebär dock inte att vi inte har ambitionerna. Den digitala agendan genomsyrar det mesta vi diskuterar från koncernledning ned till enskilda konsulter, och det som gläder mig är att vi som kanske brinner lite extra för detta får en väldigt bra respons från alla nivåer i företaget.

Vad innebär det då i praktiken? Jo, likt det digitala omslagspapperet som jag nämnde i inlägget om cybersäkerhet så försöker vi skapa ett digitalt lager kring allt vi gör inom marknadsorienterade aktiviteter.

Marketing Waves

En vanlig återkommande aktivitet är olika typer av events i egen eller SAPs regi, där den digitala dimensionen blir allt mer påtaglig. Tidigare kunde vi nöja oss med att dra ihop en monter och lite tjusiga människor runt en skål med billiga kolor för att klara checklistan till ett SAP-event. Idag ser världen annorlunda ut. I tillägg gäller det att göra sig synlig i ett digitalt brus som allt mer börjar likna myrornas krig. För att klara checklistan för eventet så måste vi skapa digitala krusningar på ytan som sakta men säkert övergår i svallningar. Så småningom är tanken att det skall börja gå vågor innan det stänker till ordentligt i samband med eventet.

Nu vill det sig inte bättre än att jag sitter med planeringen av ett sådant event, och detta inlägg får nog betraktas som en första krusning på den spegelblanka ytan. To be continued!