Om ni någon gång tittat in i ögonen på någon som har 3% kvar på mobilbatteriet och inte kan hitta sin laddare så vet ni hur uppgivenhet ser ut på nära håll. De sista skälvande arbetsdagarna i december var jag i desperat behov av uppladdning och hade väldigt svårt att hitta några energikällor, men så kom julledigheten. Nu två veckor senare är jag lugn som en filbunke igen och är riktigt sugen på att komma igång. Jag hoppas ni är fler som känner likadant.

Under förra året predikade jag lite kring ämnet 50 nyanser av grått som någon typ av visualisering av hur SAP kan uppfattas hos de som inte lever så nära inpå företaget och dess innovationsagenda. Under 2015 lyckades man färgsätta den grå kolossen på ett inspirerande sätt, och nu är min förhoppning att vi får se en riktig färgexplosion under 2016. Varför är detta då så viktigt? Jo, för att vi har två tunga uppförsbackar som vi måste saxa oss uppför under detta år.

För de ännu inte frälsta så handlar det om att synliggöra det nya SAP. Tvätta bort stämpeln av att det handlar om kejsarens nya kläder. Det finns trots allt många med en föråldrad föreställning om vad SAP är och tillhandahåller. Vi måste hjälpa till att exponera all den innovation och nytta som SAPs nya affärsplattform kan tillföra.

För vår existerande kundbas så finns det en tröskel som vi måste hjälpa dem över när det gäller att se värdet av att migrera över till den digitala kärnan. Jag möttes under 2015 ofta av frågan ”Hur länge kan vi vänta?”. Utmaningen under 2016 blir att vända frågan till ”När kan vi börja?”.

Om ni minns McAffees analys av läget för ett par år sedan så drar ni kanske precis som jag slutsatsen att det vore naivt att sätta sig i en försvarsposition och tro att tiden inte kommer springa ikapp oss. Det gör den obönhörligen.

Ett sätt att skaffa sig argument och stöd för att driva en innovations- och förändringslinje kan vara att suga till sig lite mer information. Jag vet att jag låter som en trasig vinylskiva, men jag måste ändå få inleda året med att påminna om OpenSAP. Nu i januari startar Digital Transformation across the Extended Supply Chain och Text Analytics with SAP HANA. Sedan följer Sustainability through Digital Transformation, och känner jag SAP rätt så kommer det fyllas på med många fler kurser under året. Missa inte detta!