Jag nämnde i slutet på förra året att skomakarens barn ofta går barfota i vår bransch när det kommer till vår egen digitala strategi och hur vi exekverar den. Ambitionerna finns emellanåt, men uthålligheten att driva dessa frågor i mål har det varit lite sämre ställt med. Nu har vi dock kommit till ett läge i vår omvärld där det inte längre går att blunda för vikten av hur man kommunicerar och profilerar sig i digitala sammanhang. Vi tar detta på stort allvar och förhoppningsvis kommer man märka av en tydlig förbättring under året.

Inlägget som jag refererar till ovan handlade också om att vi jobbar med att skapa det jag kallar digitala omslagspapper runt analoga företeelser. Som exempel gav jag ett större event som vi skall vara med på lite längre fram där vi börjat sätta de digitala inslagen. Nya kollegor har kommit till som verkligen brinner för detta och för första gången på länge känner jag att det digitala fått den plats det förtjänar. Man skulle kunna säga att skomakarens barn till sist har fått ett par flip-flops att snubbla omkring i.

Det skall bli otroligt spännande att se om vi kan lyfta oss till nästa nivå och vilka konsekvenser det i så fall får för hur vi kommer jobba med frågan framåt. Min personliga reflektion är att om vi inte gör detta val nu utan väljer att vänta så kommer vi ställas inför ett brutalt digitalt uppvaknande som helt saknar snooze-funktion.

Så nu är det bråda dagar att preppa eventet, och den som kommer ihåg min våg-analogi minns kanske att jag pratade om att skapa krusningar på ytan som övergår i vågor, vilka i slutänden förhoppningsvis sköljer in med full kraft. Se detta inlägga som en sista krusning på ytan innan vattenmassorna sätts i rörelse.

Ripple