Nu har jag matat er med mina lätt ostrukturerade tankar kring digital transformation under snart ett kvartal igen.

Sammanfattar vi årets teman så har de handlat om:

FKOM Hand
Höjdpunkterna från FKOM
BTF
Framåtblickar till 2020
AI pimpad
Trender och hot
SmartCity
Trender och möjligheter
wakeupsepia
Digitala pusselbitar

 

 

 

 

 

 

 

Från VAD och VARFÖR till HUR:

Det går egentligen att spendera resten av livet att diskutera VAD vi måste göra och VARFÖR, för med tanke på den galopperande utvecklingen så kommer vi aldrig få det där perfekta greppet om digitalisering. Inte om vi eftersträvar att ha alla svaren klara för oss och samtidigt paketera dem på ett perfekt sätt. Jag tror det handlar om att skapa sig en hyffsad bild av vad vi behöver göra och sedan kasta sig ut och börja göra saker. Det finns många fina begrepp som man kan slänga sig med i form av Fail Forward etc, men essensen är densamma. Gör någonting!

Så frågan kokar i slutänden ned till HUR vi skall få till en digital omställning. Det kan tyckas att vi tagit väldigt lång tid på oss att komma fram till just den frågan, men det är trots allt så att sjukdomsinsikten bör föregå själva läkarinsatsen i de flesta fall. Det som är spännande är dock att vi sitter på en de mest innehållsrika doktorsväskorna på marknaden – SAPs innovationsplattform.

Tanken är att vi skall försöka bena ut vad det är denna högteknologiska väska innehåller i kommande inlägg och ta oss in under huven på en del av produkterna. Först skall vi dock slutföra resonemanget kring digital omställning, och det är Kalle som kommer dela med sig av sina grundpelare för en framtidssäkrad verksamhet så här på upploppet inför SAP Innovation Forum. Håll utkik efter detta här hos oss och på SAPs nyhetssida veckan efter påsk.

Vi satsat hårt på det digitala omslagspapperet inför SAP Innovation Forum. Hjälp oss och vinn familjens nya favoritleksak en Hoverboard. Var med i tävlingen genom att dela detta och kommande relaterade inlägg med hashtagen #ACANDOIF16 .

Vi kommer dra en vinnare bland de som aktivt bidrar med att sprida vårt budskap.