Ingen kan ha missat att idag är det den stora landstigningsdagen då Digital Transformation intar Clarion Sign Hotel i Stockholm. Jag befinner mig mitt i vimlet av förväntansfulla deltagare på SAP Innovation Forum och dagen har inletts med key notes från Jason Anderson från IDC och Jesper Schleimann från SAP. Partnerföretagen står vackert uppradade längs väggarna och montrarna är fyllda med idel välkända ansikten. Just vår monter är lite annorlunda mot hur det brukar se ut. Kalle far runt på en hoverboard samtidigt som han guidar hågade åskådare genom en IoT-applikation som läser ut intensiteten i deras mobiler när de skakas vilt. Data samlas in in HANA och i realtid ser vi hur graferna växer fram på skärmen. Ett enkelt sätt att illustrera IoT i praktiken. För den som verkligen vill förstå vart den digitala transformation kan ta svenska företag ges möjligheten att prata med Acandos Head of Digital – Mikael Cato som med sedvanlig intensitet förmedlar sitt budskap och sina djupa kunskaper i ämnet.

Själv försöker jag återfå någon typ av normaltillstånd efter att ha spenderat lite för mycket tid med ett par VR-glasögon på näsan. Om ni befinner er någonstans i folkmassan och ännu inte tagit er fram till vår monter så är det hög tid att göra det nu. Fram till klockan 14 går det bra att försöka öka på chanserna till att vinna hoverboarden, om nu Kalle kan tänkas släppa den ifrån sig.

#ACANDOIF16 är det som gäller för att bättra på sina chanser.

När jag nu försöker reflektera över allt som sagts om vår digitala framtid samma vecka som Major League Baseball drar igång för säsongen så kommer jag osökt in på en av sportens stora tänkare – Yogi Berra

The Future ain’ what it used to be

Yogi Berra

IMG_3643