Jaha vad säger man om SAP Innovation Forum 2016? Överlag ett rätt så väloljat maskineri tycker jag. Bra Key Notes, intressanta break-outs och en chans att träffa gamla kollegor i branschen. Som alltid önskar man att det vore ännu fler kunder som man kunde diskutera den digitala omställningen med, men jämfört med många andra liknande event så ges det hyffsat med tillfällen till samtal och diskussioner.

När det gäller budskapet från stora scenen så tycker jag det var några saker som stack ut lite. Chris Berrys definition på Digital Transformation som något som ”betyder något för alla, men inte samma sak för alla” tyckte jag var en klockren observation som stämmer väl överens med min egen övertygelse att vi måste ta dialogerna med våra kunder för att säkerställa att vi är kalibrerade innan vi lägger fram action-planer och tänkte utredningar eller lösningar.

Jason Andersson från IDC tog upp de fem acceleratorerna som de bevakar just nu (Robotics, 3D-printing, Kognitiva System, Augmented/Virtual Reality och Internet of Things), men jag fick inte riktigt den där wow-känslan. SAPs CTO för Norden Jesper Schleimann tyckte jag gav ett bättre intryck i sitt tal på nästan exakt samma tema.

FORUM

Båda herrarna fick dock se sig besegrade med god marginal när Stefan Hyttfors show drog igång. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är just det som är mannens levebröd, men trots att jag sett delar av detta förut så rycktes jag ändå med av energin och sättet han för fram sitt budskap. Hans sammanfattande definition av Digital Transformation tycker jag är ett under av enkelhet samtidigt som den täcker in de viktigaste komponenterna:

FORUM II