Knappt har man landat efter Stefan Hyttfors inspirerande avslutningstal på SAP Innovation Forum innan det är dags att börja preppa nästa event. Jag har blivit inbjuden till PSD Partner Innovation Day i Dublin. Som enda svenska partner känns det givetvis lite hedrande att ha blivit inbjuden, inte minst med tanke på att KeyNote levereras av ingen mindre än Sven Denecken. Det finns många på SAP som har bra saker att säga givetvis, men jag håller nog Denecken till en av de bättre. Det var väl kanske någon OpenSAP-kurs som spårade ut lite men i övrigt tycker jag han är inspirerande och passionerad som talare.

Temat för eventet är kanske inte så svårt att gissa … [trumvirvel] … Digital Transformation! Man kan ju ställa sig frågan hur många gånger man kan prata om detta utan att det blir lika uttjatat som Uber och AirBnB som referenscase? Min förhoppning är dock att detta event landar ned i den verklighet som vi faktiskt befinner oss i. Stort fokus ligger på utbyte av erfarenheter partners emellan, och det är ju i den dialogen som stora ord som IoT, CX, Transformation och allsköns andra buzzwords blir konkretiserade och begripliga.

Med tanke på att SAPSA Vårimpuls sedan går av stapeln veckan efter Partner Innovation Day så misstänker jag att det finns risk för en viss utmattning från min sida när det kommer till exakt hur mycket stå-mat, bjudgodis och kaffe som jag klarar av att smälta. Sedan vet man ju att man snabbt kommer in i en andra andning när det gäller det mesta. Semestrar man i USA så förfasas man över portionsstorlekarna i början, och precis innan man skall åka hem så fixar man en tre-rätters utan problem.