Hur ofta ser du två medelålders män som är i uppenbart dålig form stå på en scen och prata om leksaker inför ett hundratal seriösa mässdeltagare inom Logistik och Transport? Och om du skulle göra det skulle du då snabbt vända i dörren eller skulle du sitta kvar och sedan komma fram efteråt med mängder av frågor och personliga reflektioner?

Tro det eller ej, men just detta utspelade sig under Logistik & Transportmässan i Göteborg som gick av stapeln nyligen. Med ansatsen att avdramatisera Sakernas Internet genom att lyfta fram involverande och engagerande tekniker som Design Thinking och LEGO lyckades vi sannolikt så en del frön hos åhörarna kring hur man kan göra komplexa ämnen begripliga för en bred publik på sitt företag. Insikten att den egna hjärnans linjära natur gör att vi alla har svårt att förstå en teknikutveckling som är exponentiell kändes kanske också betryggade för de som kände sig fortsatt förvirrade. Ännu mer betryggande var kanske budskapet att du inte behöver mycket mer än goda processkunskaper och en stor påse med LEGO för att börja experimentera med Sakernas Internet.

Nu kommer vi att fortsätta att jobba med avdramatiseringen av IoT genom en approach som bygger på visualisering och småskaliga fysiska lösningar, och förhoppningsvis kommer vi kunna bryta igenom teknikbarriären och nå en bred publik hos våra kunder. Önska oss gärna lycka till!