När jag tidigare beskrev hur jag sitter och plockar med LEGO på arbetstid dröjde det inte länge innan två läger utkristalliserades bland kollegorna. En falang som med viss skepsis i rösten konstaterade att ”Någon betalar uppenbarligen dig för hög lön!”, och så en grupp som insåg att det går att bedriva kreativ dagisverksamhet på betald arbetstid, och som ville ha tips på vad som krävs för att få detta sanktionerat.

Svaret är att det dessvärre inte går att betrakta detta som en isolerad aktivitet utan det är först när man sätter det i sitt sammanhang som det går att motivera den här typen av till synes knasiga inslag i kontorslandskapet. LEGO-visualisering har inget egenvärde, utan det kommer först när vi använder det som ett verktyg för att till exempel ta ner delar av sakernas internet till en nivå som är mer allmänt begriplig. Hänger man sedan på en Tessel-platta med tillhörande sensorer så har man snabbt grunden för att kunna simulera olika IoT- processer till en hyffsat låg kostnad.

För att visualiseringen skall grundas i faktiska kundutmaningar så måte vi klä på med aktiviteter som både banar väg för genuin förståelse och som skapar ett engagemang i frågan. Teknikerna man kan använda sig av är många, men vi har utvecklat en förkärlek till de verktyg som har en naturlig koppling till Design Thinking, så det är mot bakgrund av detta som jag under inledningen av 2017 kommer vika utrymmet här på bloggen åt vår ”take” på just den metoden.

aca-dt-details

Nu väntar dock en efterlängtad julledighet runt hörnet, vilket leder till aktiv radioskugga fram till någon gång efter helgerna!

Vi hörs igen 2017.

Bis Dann!