Imorgon drar uppladdningen inför SAP Innovation Forum igång på allvar. En heldag tillsammans med SAP för att hjälpas åt att skapa ett sådant där event som man kommer ihåg under en lång tid. Förra året fokuserade vi på den digitala transformationen och så sådde vi de första fröna kring sakernas internet. I år är det övergripande temat en konkretisering av den digitala revolutionen, med en tydlig ambition att göra den nya tekniken tillgänglig rent fysiskt.

SAP Innovation Forum kommer erbjuda en unik möjlighet att få komma i närkontakt med alla de nya tekniker som är i ropet just nu. Den demo som jag just nu jobbar med tillsammans med mina kollegor tar avstamp i att det måste vara roligt att visualisera IoT annars tröttnar man och går bort sig i trilskande sensorer och kommunikationsprotokoll. För att släppa fram denna lekfullhet köpte vi in en hög med LEGO, en Tesselbräda med fräsiga sensorer och så en 3D-skrivare. Dessa komponenter representerar tekniken som vi behöver för att kunna automatisera våra processer. Sedan är det SAPs innovationsplattform med affärssystemet i centrum som är möjliggöraren för att skapa den verkliga affärsnyttan.

Så vårt mantra inför, under och efter SAP Innovation Forum är att ”avdramatisera den nya tekniken” i allmänhet och att ”avdramatisera sakernas internet” i synnerhet. Så om du känner att det är ett mantra som resonerar med din nyfikenhet och dina ambitioner ta då fram en röd markeringspenna och ringa in den 15 mars. Det är nämligen dagen då SAP, en stor del av partnernätverket och våra gemensamma kunder intar Stockholm Waterfront. Som om inte det vore skäl nog så står den välkände ”framtidsforskaren” Anders Sörman-Nilsson på scenen, och gottepåsen sinar inte där. Nell Watson väljer Stockholm framför soliga Silicon Valley så att hon kan dela med sig av sina kunskaper från Ray Kurzweils världsberömda Singularity University. Är du inte såld på detta nu, vet jag inte vad mer jag kan göra, men det är du säkert så jag säger ”vi syns på SAP Innovation Forum den 15:e”!