Trots att S/4 HANA har funnits ett tag nu så är det många kunder och konsulter som ännu inte fått känna på vad det innebär att rent handfast implementera SAPs nya flaggskepp. Vi inom Acando har haft förmånen att få genomföra ett flertal olika S/4-studier och Proof of Concepts samt driver just nu ett omfattande konverteringsprojekt. Samtidigt är vi en stor konsultorganisation så det är ett flertal personer som ivrigt väntar på chansen att få göra sina första insatser.

Därför känns det väldigt glädjande när SAP kommer till oss och frågar om vi som en av få utvalda partners vill vara med och köra ett mini-projekt med fokus på en konvertering till release 1709 under de kommande veckorna.

Vi kommer engagera ett tjugotal personer i denna övning under ledning av ett arkitekt-team med erfarenhet från S/4-världen. Upplägget bygger på 10 olika arbetspaket som grupperas inom Prepare, Technical Conversion, Finance Conversion, Post Technical Conversion, Gateway och FIORI.

Tanken är att kontinuerligt samla in våra lärdomar och erfarenheter och försöka sammanfatta dem här på bloggen så att ni kan få en inblick vad det innebär att köra ett konverteringsprojekt primärt ur ett systemtekniskt perspektiv.

Vår ambition är att kunna dela med oss av reflektioner som:

Det här visste jag inte innan ….

Den störst utmaningen för mig var …

Det här tar jag med mig in i nästa projekt …

Uppstarten är nu på fredag, så håll ögonen öppna de kommande veckorna om du är intresserad av att få veta mer!