Den inledande övningen inom ramen för projektet 10STEPS2S4 handlade mycket om att gå igenom alla de tekniska verktyg som behövs för att starta upp ett konverteringsprojekt. Då vi kört igenom dessa verktyg vid ett flertal tillfällen redan så var det kanske inte så många nyheter för oss generellt sett, men för min egen del så var det en sak som jag fastnade för – Simplification Item Catalog (SIC). Vi har tidigare suttit och letat efter information från SAPs Simplification List i pdf:er och XL-ark vilket är tidsödande och rätt så frustrerande. Med online-verktyget SIC blev det väsentligt mycket enklare att filtrera och hitta relevant information.

Om du har PartnerEdge-access och inte tittat på verktyget tidigare så följ gärna denna länk för att se om det kan vara ett sätt för dig att jobba med SAPs innovationer i olika releaser av S/4 HANA.

För att summera vad vi gjort inom projektet hittills så handlar den första veckan väldigt mycket om förberedande åtgärder följt av den faktiska tekniska konverteringen.

WP2-4

Under de mer applikationsrelaterade arbetspaketen inom Finans och Logistik så är den gängse uppfattningen att det inte har varit så stora utmaningar. Konverteringen CVI visade sig kräva lite extra handpåläggning vilket vi också fått erfara i andra projekt, men utöver det så rullade det på väldigt bra. Nu är det givetvis en rätt så tillrättalagd miljö, men det är ändå en nyttig övning om man inte haft tillfälle att köra igenom dessa steg tidigare.

Den gemensamma uppfattningen är att de uppdateringar som SAP gjort på vissa verktyg inför 1709 samtliga är till det bättre. Basis-teamet gillade verkligen S4HANA Readiness Check (allmänt tillgänglig sedan maj 2017) som gav en bra överblick genom grafer och tabeller över systemets förutsättningar.

SAP Readiness Check

Just nu pågår den tekniska konverteringen med SUM (DMO) och sedan laddar vi upp inför nästa vecka när finanskonvertering, Outputs, PP/DS och konfigurering av Gateways och FIORI  står på schemat.