Nu kommer vårsolen och rör upp en massa känslor igen. När kylan äntligen ger vika och fågelkvitter och små skira gröna blad gör entré då börjar det hända saker i kroppen. Efter en lång period kantad av endast grå nyanser exploderar färgpaletten och väcker liv i alla sinnen. Inte konstigt då att det blir en faslig aktivitet av det lite mer kreativa slaget den kommande tiden.

Jag har tidigare nämnt att jag har varit på SAP Experience Center vid lite olika tillfällen både med och utan kunder. Syftet har varit att försöka hitta inspiration och se möjligheterna med ny teknik kopplat till ett företags affärsprocesser. Nu har turen kommit till mina lokala SAP-kollegor. Idag satte sig hela SAP-gänget i Malmö tillsammans med en del andra nyfikna kollegor från angränsande discipliner på tåget till Köpenhamn för att hitta ny inspiration hos vår strategiskt viktiga partner SAP.

Varför är det då så angeläget att leta efter inspiration? Jag tror det är väsentligt med nya intryck eftersom det är svårt att föreställa sig vart vi är på väg just nu. Teknikutvecklingen trummar oförtrutet på längs sin exponentiella kurva och samtidigt gör vi ett tappert försök att hänga med trots våra linjära begränsningar och då är det rätt skönt när någon annan gör en del av jobbet åt oss. Med hjälp av SAP kan vi få en inblick i en lite mer visionär framtid och därigenom kan vi hoppa över en del egen research och gå direkt på resonemangen kring vad vi skall försöka åstadkomma ute hos våra kunder.

Låt vara att Max Tegmarks citat nedan är taget lite ur sin kontext, men andemeningen är i allt väsentligt giltig för det vi försöker åstadkomma genom att samla våra kollegor i Köpenhamn. Det handlar mycket om att staka ut sin egen väg i allt det nya, och då måste fakta upp på bordet kring vad det nya skulle kunna innebära för mig som individ och för de kunder som jag jobbar med.

Only once we’ve thought hard about what sort of future we want will we be able to begin steering a course toward a desirable future. If we don’t know what we want, we’re unlikely to get it.

– Max Tegmark, Life 3.0

För min egen del så leder vägen obönhörligen upp i molnet, vilket inte minst gårdagens pressrelease vittnar om. SAP S/4HANA Cloud (S4HC) upptar det mesta av mina vakna timmar och det skall bli intressant att se vilka företag som först drabbas av vårkänslor och väljer att satsa på S4HC som sin framtida ERP-plattform. På tal om vår så börjar det nu dra ihop sig till SAPSA VårIMPULS, och snart kommer senaste numret av SAPSANytt nerdimpandes i såväl analoga som digitala brevlådor. Om allt gått som det skall så kommer det finns några ord från mig i det numret så håll ögonen öppna.